Links

Op deze pagina willen wij jullie graag voorzien van een aantal nuttige links ivm fiets- en mountainbikeroutes.

Wielertoerisme


Wielerbond Vlaanderen (WBV) ontfermt zich over het jeugdwielrennen, het niet-professionele wielrennen, de recreatieve sportbeoefening, de organisatie van wedstrijden, de opleiding en begeleiding van wielerclubs in het algemeen en renners in het bijzonder en de promotie van de wielersport in Vlaanderen.

http://new.wiebovlaanderen.be


Op fietsroute.org vindt u volledig beschreven permanente fietsroutes in Vlaanderen met daarnaast ook aandacht voor GPS fietsroutes en fietsroutes in Europa. De fietsroutes zijn ingedeeld per gemeente of per route, bij de meeste zal je een plannetje en routebeschrijving aantreffen. De fietsroutes zijn bepijld met goed herkenbare zeshoekige borden met rode rand.

http://www.fietsroute.org/


Fietsnet.be is een project dat het hele netwerk van Vlaamse fietsroutes (knooppuntenroutes) op één online kaart wil verenigen. Gestart door Koen Mannaerts en Kris Mattheus, brengt het initiatief thans tal van medewerkers samen. Fietsnet.be, een experiment van deze twee fietsgekke ingenieurs, vind je sinds 15 juni 2007 op het Web. Daarmee heeft Vlaanderen zijn eerste online fietsrouteplanner met automatische routeberekening. De knooppuntenborden zijn rechthoekig met een groene rand met en een vermelding van het routenummer.


Deze pagina's gaan niet over carbon frames, niet over teflon kettingspray. U vindt hier niet de nieuwste Shimano-lijn noch die van Bianchi. Deze pagina's gaan dan eigenlijk ook niet over fietsen… deze gaan over het lijden óp de fiets. Het authentieke lijden in haar laatste, naakte verschijningsvorm; de fiets, de voet, de helling, de top... en de pijn die ons van haar scheidt. De ascese van de klim en het licht van de top, glorend aan een gekante horizon. Nooit alleen, maar altijd eenzaam...

http://kuitenbijters.com/

Thomas De Rycke en Wouter Van Caneghem besloten in 2000, bij het begin van hun studies informatica, een website te ontwikkelen over hun gezamelijke passie, namelijk fietsen. Het werd een statische site met wat fotos en hellingen aangevuld met nieuwtjes uit het wielermilieu. www.wielertoerist.be werd geboren. Wielertoerist.be is blijven evolueren om steeds beter de behoeften van de fietsgemeenschap in te vullen. De passie is er nog steeds en de erkening van de mensen is onze drijfveer.

http://www.wielertoerist.be/

Mountainbiken


MTB-You is een Belgische mountainbikesite met als hoofddoel uitgebreide en informatieve toertochteninformatie aan een breed publiek voor te stellen. Om de juiste informatie te verkrijgen nemen wij persoonlijk contact op met de organisatoren van toertochten, hierdoor is onze toertochteninformatie de meest correcte informatie die er te vinden is.
http://www.mtb-you.be/

Mountainbike.be is dé site over mountainbike in België. We proberen een uiterst betrouwbare, objectieve en kwalitatief hoogstaande informatiebron te zijn voor elke Nederlandstalige biker.

http://forum.mountainbike.be/

Op fietsroute.org vindt u volledig beschreven permanente fietsroutes in Vlaanderen met daarnaast ook aandacht voor GPS fietsroutes en fietsroutes in Europa. De fietsroutes zijn ingedeeld per gemeente of per route, bij de meeste zal je een plannetje en routebeschrijving aantreffen. De fietsroutes zijn bepijld met goed herkenbare zeshoekige borden met rode rand.


Mountainbiken in Vlaanderen kent nog steeds een exponentiële groei. Vandaag kan de mountainbiker terecht op honderden kilometers permanente mountainbikeparcours in Vlaanderen. Het succes heeft ook te maken met de gelijktijdige opmars van het aantal aanbieders van deze sport op de markt. Vandaag bestaat er een kwalitatief aanbod van meer dan 100 permanent bewegwijzerde mountainbikeroutes en zijn er een aantal netwerken operationeel. De Bloso routes zijn te herkennen aan de vierkante bordjes met een pijl in de kleuren groen, blauw of rood, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad.

http://www.bloso.be