Een prachtige lentedag, ideale temperatuur, lentebriesje, zon en een mooie uitgestippelde route. Bracht vier enthousiaste mannen: Bing, Johan, Karel en Roland naar de glooiende omgeving van Henegouwen en de Vlaamse Ardennen. Zie hoogteprofiel:

hoogtemeters3

Eenmaal Ellezelles centrum uit op de helling Mont richting Schorisse gebeurde het: het moment waar parkoerskennis, de perfecte situatie, net genoeg jus in de benen, de goede timing samenvallen en eindigt in de voor mij en in een voor de andere verrassend: Godverdomme!

Zie foto onderaan. Johan (groene lijn) rijdt zo’n 10 meter voor mij (oranje lijn) omdat ik moest lossen.
Johan draait links af. En dan zie ik dat klein stijl voetpaadje, gras gemaaid waar je die haarspeldbocht kan

afsnijden. Hup erop en als ik boven terug op de baan kom zit ik zo’n 10 meter voor Johan. Hij ziet me rechts en roept een welgemeende:

“Godverdomme!!! t’Ja, dat is nu parkoerskennis.”

godverdomme

En lachen dat het was.

Groeten, Karel