De A-ploeg vertrok met 7 man voor een ritje van 91 km met enkele pittige hellingen onder de wielen geschoven. Temperatuur: van 4°C naar 11°C met een half bewolkte hemel en een schrale wind. Het werd een rit waar leeftijdsverschillen duidelijk werden.

  1. De jongste van de groep was niet verlegen om halverwege een geslaagde demonstratie te geven. Hij toonde bij welk type afdaling en welke snelheid, je nodig hebt om dan met de rem jouw achterwiel zo hard te blokkeren dat de achterband fel begint te roken tot er geen rubber meer op zit en je met een kapotte buiten- en binnenband langs de kant staat.
    Alle motorrijders ten spijt, wij wielertoeristen durven veel verder gaan dan enkel wat “Let’s burn some rubber”.
    Wij gaan tot het einde! 🙂
  2. De oudste van de groep heeft gemerkt dat het niet alleen voldoende is om voeding mee te nemen, je moet er ook nog aankunnen. Maar ja het was koud en de meeste waren heel goed ingepakt. Wie heeft het nog niet meegemaakt?

Voor de rest, enkel blije gezichten en dat is wat telt!